top of page

Sierkippen

Sierkippen worden niet gehouden voor hun vlees of voor hun eieren. Ze worden door liefhebbers uitgekozen op basis van hun uiterlijk. Deze dieren geef je het best natuurlijk legmeel en/of scharrelgraan. Zij hebben net als de gewone legkippen nood aan een kippenhok waar ze kunnen overnachten en eten. De drinkemmer mag gerust in het park staan. De bodem van het kippenhok bedek je met houtkrullen en de legbak met stro zodat de kippen zelf hun nest kunnen maken. Bij de aankoop van kippen sluit je ze best 1 dag en/of nacht op in het kippenhok zodat ze het hok leren kennen en de gewoonte krijgen om ’s nachts binnen te slapen. Wij verkopen verschillende soorten sierkippen. De meest verkochte hebben we hier op een rij gezet.

Padua

Paduakippen zijn bruine kuifhoenders. Een vrouwtje heeft ronde kuifveren en een mannetje heeft eerder lange kuifveren die losser hangen.

Hollandse kuifkippen

Hollandse kuiven zijn zwarte (soms witte en grijze) kuifhoenders. Een vrouwtje heeft ronde kuifveren en een mannetje heeft eerder lange kuifveren die losser hangen.

Zijdehoenders

Ze hebben een opvallende vachtbedekking waarbij de veren meer op wol lijken. Zijdehoenders leggen niet zoveel eieren, maar zijn ware broedkippen. Deze kippen zijn in alle kleuren beschikbaar.

Araucana

Arcaucana’s zijn in tegenstelling tot de meeste sierkippen wel heel goeie leggers. Zij leggen lichtgroene eieren. Araucana’s worden gekenmerkt door toeven langs weerszijden van hun kop en hun staartloosheid. 

Brahma

Brahma’s zijn grote kippen die zwaar lijken maar in feite gewoon een forse donsontwikkeling hebben. 

Cochin

Cochins hebben we zowel in krielvorm als in groothoender. 

Ardeense kippen

Chabo

Chabo’s kenmerken zich vooral door hun verticaal opgerichte staart. 

Wyandotte

Sebright

Antwerpse en Ukkelse baardkrielen

bottom of page